Min baggrund

Anne Stockholm er født 1950 i Kgs. Lyngby. Min interesse for tegning og maling blev grundlagt i mine allerførste skoleår. Det skyldes at jeg var så heldig at have en fantastisk klasselærer der gav os lov til at tegne, male, lave papmache og keramik.

Når der skulle være skolekomedie eller skolebal fik vi lov til at lave kulisser og udsmykninger. Da jeg blev teenager, arvede jeg min mormors staffeli og hendes trækasse med oliefarver og begyndte at male. Senere blev mit liv fyldt med mand, børn og en travl arbejdsdag uden tid til at dyrke min kreative side. Drømmen var allerede dengang og i løbet af årerne at jeg engang skulle få mit eget atelier. 

For omkring 10 år siden genoptog jeg maleriet og har løbende fået undervisning og personlig sparring af billedkunstner Anita Viola Nielsen.

Meget af min inspiration finder jeg i naturen, og som male forlæg bruger jeg mine egne fotos. Naturens mange former og farver fascinerer mig. En stor inspirationskilde er mine egen fotos fra Botanisk Have af træer og løvs spejlinger i vand, når jeg har zoomet helt ind på motivet. Jeg får herved nogle organiske og abstrakte forlæg til mine malerier. Mine senere malerier har ændret sig i en mere intuitiv og fantasifuld retning. Det kan være våd/sump områder ofte ved nat, og hvor der er svampelignende vækster og ukendte skabninger.

Jeg har siden 2019 haft atelier i Tietgensgade 31, 3. København V og været en del af kunstnerkollektivet KKT31.


Tidligere udstillinger:
2022 Soloudstilling Galleri Nybro
2020 Hvidovre Censurerede udstilling
2018 Den Censurerede Forårsudstilling i Hillerød
2018 Hvidovre Censurerede udstilling
2017 Soloudstilling i kunstforeningen FOA, Godthåbsvej
2016 Gruppeudstilling i Den Gule Villa, Dirch Passers Allé
2015 Gruppeudstilling i Andelsboligforeningen Halvtolv

Medlem af Galleri Nybro

Jeg er medlem af Galleri Nybro der ligger i indre by i København, og som er en kunstnersammenslutning, hvor vi skiftes til at holder soloudstillinger og årligt har 3 fællesudstillinger.

Galleri Nybro
Nybrogade 30
1203 KBH K

Besøg Galleri Nybro´s webside